|
Γειά σας Visitor,
Αιγαιοπελαγίτικο αέρα θα φέρουν τα μεσημέρια της Κυριακής ο Χρίστος Τσιαμούλης & η Καίτη Κουλλιά, στη μουσική σκηνή του «Πέραν» της Νέας Χαλκηδόνας. Συγκεκριμένα, τις Κυριακές 7 & 14 Απριλίου, στις 14.30, ο δεξιοτέχνης Χρίστος Τσιαμούλης υποδέχεται την Καίτη Κουλλιά και μαζί χαρίζουν στους θαμώνες του μαγαζιού στιγμές αυθεντικής διασκέδασης με πολίτικους και αιγαιοπελαγίτικους ρυθμούς.
Ο Χρήστος Τσιαμούλης περιπλανιέται στα μονοπάτια της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Από το 1980, στράφηκε στη μελέτη της και την εκμάθηση των παραδοσιακών οργάνων. Συνεργάστηκε με πολλούς μουσικούς, τραγουδιστές και συνθέτες της παλαιότερης και της νέας γενιάς, αλλά και με πολλούς σημαντικούς εκπροσώπους της παραδοσιακής μουσικής, καθώς και με όλους τους νεώτερους δεξιοτέχνες της καινούργιας γενιάς. Ακόμη συνέβαλε στη δημιουργία της «Εστουδιαντίνας» στην οποία έπαιξε και τραγούδησε από τα πρώτα της βήματα.
Η Καίτη Κουλλία είναι μια ερμηνεύτρια που κινείται χρόνια τώρα στο χώρο του λαϊκού, παραδοσιακού και νησιώτικου ρεπερτορίου, με σημαντικές συνεργασίες με τους Γιάννη Βόγλη σε μουσικό-θεατρικές παραστάσεις, Μαρίζα Κωχ, Πέτρο Γαϊτάνο, Αναστασία Μουτσάτσου, Καλλιόπη Βέτα, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Ορφέα Περίδη, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Μιχάλη Τζουγανάκη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γεράσιμο Ανδρεάτο σε εμφανίσεις και συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ουκρανία, Ηνωμένες Πολιτείες και Αυστραλία. Έχει στο ενεργητικό της 6 προσωπικούς δίσκους, καθώς και πολλές συμμετοχές σε παραγωγές άλλων δημιουργών. Μαζί τους, ο εξαιρετικός δεξιοτέχνης του βιολιού Κυριάκος Γκουβέντας και η Μαρία Πλουμή με το λαούτο της.
Ιδανικοί συνοδηγοί και συνεπιβάτες της γευστικής πανδαισίας που προσφέρει το «Πέραν» με τη μοναδική και διαλεκτή κουζίνα του που στηρίζεται στη βαθιά γνώση, το μεράκι και τις αγνές πρώτες ύλες. Ένας γαστρονομικός συγκερασμός της Ανατολής και της Δύσης, ένα «πάντρεμα» υψηλών απαιτήσεων της πολυπλοκότητας της πρώτης και της μεθοδικής αρμονίας της δεύτερης. Αυτή η ταιριαστή «πολυφωνία» χαρακτήριζε τη γευστική παλέτα της συνοικίας του «Πέραν» στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, η μαστοριά και τα «κάλλη» της οποίας μεταφέρονται ιδανικά, στο ομώνυμο μαγαζί (εστιατόριο και μουσική σκηνή) της Νέας Χαλκηδόνας.

|
|