Γειά σας Visitor,
σας παραθέτουμε το πρόγραμμα της εβδομάδας :
ΚΥΡΙΑΚΗ 3.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ / 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
"ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ"
Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στις 15.30΄, ένα μουσικό καραβάνι ξεκινά από το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», φορτωμένο με γεύσεις και αρώματα των πατρίδων της Ανατολής, περιδιαβαίνει τους τόπους όπου και ο Ελληνισμός διέπρεψε μέσα από τη μαγεία της τέχνης, ταξιδεύει στην αυτοκρατορική Ανατολική Θράκη με τις βαλκανικές επιρροές, περνά στις απέναντι όχθες της Βορειοδυτικής Μικράς Ασίας φθάνοντας μέχρι τη βυζαντινοπρεπή Καππαδοκία που αφομοιώνει τα μακρινά μυστικά της Μέσης Ανατολής και καταλήγει στις γειτονιές της Βασιλεύουσας και της Σμύρνης, σε ένα νοσταλγικό παιχνίδι της Ιστορίας με τη συνεχή άνθηση της παράδοσης της Ανατολικής Μεσογείου… Με τους: Μάνο Κουτσαγγελίδη-κανονάκι/τραγούδι, Σωτήρη Μαργώνη-βιολί, Κώστα Μήτσιο- ούτι - λαούτο και Ανδρέα Παππά-κρουστά.
Ο Μάνος Κουτσαγγελίδης γεννήθηκε στην Κομοτηνή από γονείς πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική σε ηλικία οκτώ ετών. Στα δεκαεπτά του, ήδη διδάσκει παραδοσιακή μουσική και όργανα στο Ωδείο Αλεξανδρούπολης. Έχει τιμηθεί για την προσφορά του στη μουσική από διάφορους φορείς. Συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με τον Χρόνη Αηδονίδη, την Ξανθίππη Καραθανάση, την Νίτσα Τσίτρα κ.ά.

ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ
ΕΝΑ ΝΕΟ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ένα υπέροχο πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια της χρυσής λαϊκής εποχής θα παρουσιάζει το Πέραν κάθε Πέμπτη από 1η Νοεμβρίου.
Τη μουσική επιμέλεια θα έχει ο διάσημος τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός παραγωγός Shimon Parnass, ο άνθρωπος που συντέλεσε όσο λίγοι στο να γίνει γνωστή η Ελληνική μουσική και γενικότερα κουλτούρα στο Ισραήλ.
Το πρόγραμμα χορευτικό και με πολύ κέφι, απαρτίζεται από αγαπημένα σουξέ μεγάλων δημιουργών της εποχής με έμφαση στα λαϊκά που ερμήνευσε ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Πάνος Γαβαλάς, ο Στέλιος Διονυσίου, η Χαρούλα Αλεξίου, η Ελένη Βιτάλη , η Γλυκερία , αλλά θα ερμηνευθούν και κάποια τραγούδια του Έλληνα μουσικού που έγινε θρύλος και λατρεύτηκε στο Ισραήλ - Aris San ή κατά κόσμο Αρειστίδη Σεϊσανά. Ας πούμε ένας μικρός φόρος τιμής για το Ελληνόπουλο που ξεκίνησε με μια κιθάρα από την Καλαμάτα και κατέκτησε αρχικά το Ισραήλ και στην συνέχεια την Αμερική με καθημερινούς θαμώνες τους πιό διάσημους αστέρες της εποχής, όπως ο Άντονι Κουίν και ο Χάρρυ Μπελαφόντε.
πληροφορίες για τη ζωή του
Συμμετέχουν
Γιώργος Κουτουλάκης, σολίστας στο μπουζούκι γνωστός -κυρίως από τη συνεργασία του με τον μεγάλο σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη στην τηλεοπτική του σειρά «Ονείρου Έλλάς».
Νάντια Καραγιάννη. με μία μεγάλη πορεία πίσω της και με σπουδαίες συνεργασίες όπως Νταλάρα, Γλυκερία, Αλεξίου, Βιτάλη, Μαρινέλα, Μητροπάνο, Διονυσίου, Βοσκόπουλο, Αγγελόπουλο, Πάριο, Τσέρτο, Μίκη Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Νικολόπουλο και άλλους, αλλά και με πολλές συναυλίες στο Ισραήλ.
Μιχάλης Παντελιάς Ως μουσικός παίζει με ευχέρεια κιθάρα, λαούτο και μπαγλαμά και έχει συνεργαστεί με πολλούς δεξιοτέχνες μουσικούς και γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως η θρυλική Αθηναϊκή κομπανία. Σήμερα με την 27χρονη πείρα του συνεχίζει την καλλιτεχνική του πορεία ερμηνεύοντας, με μοναδικό τρόπο, το παραδοσιακό, το έντεχνο και το λαϊκό τραγούδι.
Θοδωρής Πετρόπουλος, σολίστας στο μπουζούκι. Βασικός σολίστας του γνωστού συγκροτήματος Κομπανία.
Δημήτρης Γκίνης, ακορντεόν με πολλές συνεργασίες μέλος του συγκροτήματος Κομπανία.
Κώστας Γεράκης, κιθάρα, μπάσο.
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Επιβάρυνση 5,00 ευρώ/άτομο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΜΑΡΙΩ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Όταν την ρωτήσανε τι την έφερε στον κόσμο του τραγουδιού, απάντησε «το ρεμπέτικο τραγούδι από το γραμμόφωνο και ο πατέρας μου που ήταν μουσικός», αλλά και «τα σμυρνέϊκα που τα άκουγα από την κούνια μου γιατί τα τραγούδαγε η μάνα μου».
Αυτός είναι ο κόσμος της Μαριώς. Το ρεμπέτικο τραγούδι. Που το υπηρετεί με συνέπεια περισσότερο από 50 χρόνια.
Γνήσια ρεμπέτισσα και μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του είδους, η Μαριώ δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια τη δική της μικρή ιστορία.
Μια ιστορία που διηγείται, με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, σε κάθε της εμφάνιση, τραγουδώντας όλα εκείνα τα ρεμπέτικα τραγούδια που αγαπήσαμε μέσα στα χρόνια και όχι μόνο…
Έτσι, έχοντας παρέα της τον συνθέτη και σολίστα του μπουζουκιού Δημήτρη Λίβανο και τον μαέστρο και πιανίστα Παναγιώτη Παπαγεωργίου αλλά και τη νέα ταλαντούχα τραγουδίστρια Κατερίνα Σταθάκη, εμφανίζονται στο «Πέραν» (Λεωφ. Δεκελείας 20, Χαλκηδόνα), από την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή βράδυ, για να παρουσιάσουν τραγούδια – διαμάντια, ρεμπέτικα, λαϊκά, σμυρναίικα και παραδοσιακά, σε ένα γλέντι από καρδιάς. Γιατί, όπως λέει,«θέλουμε να διασκεδάσουμε τον κόσμο, σαν να τους έχουμε καλεσμένους στο σπίτι».
Η Μαριώ, μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού, ανέβηκε για πρώτη φορά στο πάλκο σε ηλικία 13 χρόνων, τραγουδώντας και παίζοντας ακορντεόν δίπλα στον πατέρα της, που ήταν επίσης μουσικός. Πρωτοβγήκε στο πάλκο τραγουδώντας Θόδωρο Δερβενιώτη και Κώστα Βίρβο και είχε την τύχη να τραγουδήσει δίπλα στον Μάρκο Βαμβακάρη. Από τότε και μέχρι σήμερα υπηρετεί με συνέπεια και πάθος το τραγούδι που αγαπά και το «ταξιδεύει» τόσο ανά την Ελλάδα όσο και τον κόσμο μέσα από διεθνή φεστιβάλ στα οποία συμμετέχει.
Έχει σημαντική δισκογραφία με τραγούδια σμυρναίικα, ρεμπέτικα, λαϊκά και τραγούδια σύγχρονων δημιουργών που γράφτηκαν για τη φωνή της.
Συμμετείχε στους δίσκους «Η Θεσσαλονίκη στα Ρεμπέτικα» και «Η Θεσσαλονίκη στα Ρεμπέτικα Νο 2», (οι πρώτες ανθολογήσεις ρεμπέτικων και λαϊκών τραγουδιών με θέμα τη Θεσσαλονίκη), «Σβήστα Όλα», «Πάμε Τσάρκα», «Ρεμπέτικο Τραγούδι 1935 – 1959», «Ο Αραμπάς», «Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη».
Επίσης συμμετείχε ως κεντρική ερμηνεύτρια στην παρουσίαση ανθολογίας τραγουδιών των Καφέ-Αμάν με τίτλο «Της Ασιάτιδος Μούσης Ερασταί», καθώς και στους δίσκους «Τακίμια», «Μικρές Αγγελίες», «The Grand Dame from Greece», «Τα Λαλεδάκια», «Στο Περιβόλι τ’ ουρανού», «Μπιτ Παζάρ».
Το 1999 επιλέχθηκε από τον συντονιστικό οργανισμό όλων των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ Μουσικής του Κόσμου (European Forum Of World Music Festivals) ως η σημαντικότερη Περιοδεύουσα Καλλιτέχνις για το 1999 (Touring Artist of the Year). Την ίδια χρονιά ο δίσκος της “The Grand Dame From Greece” μπήκε στο Top 20 του European World Music Charts.
Είσοδος: τραπέζι: 5 ευρώ/άτομο
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΓΚΑ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑΚΗΣ
Τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού με το εκφραστικό παίξιμο Γιώργο Κουτουλάκη, μαζί με τη σπουδαία τραγουδίστρια Θεοδοσία Στίγκα, θα φιλοξενεί το Πέραν το φετεινό χειμώνα από 20 Οκτωβρίου και μετά.
Ο γνωστός -κυρίως από τη συνεργασία του με τον μεγάλο σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη στην τηλεοπτική του σειρά «Ονείρου Έλλάς»- μουσικός, πλαισιωμένος από τους εξαιρετικούς συναδέλφους του Μαρία Δεναξά στο τραγούδι, Φώτη Τσορανίδη στην κιθάρα, Ορέστη Μαυρόπουλο στο βιολί και Σπύρο Νίκα στο ακορντεόν, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα καφέ - αμάν, που επικεντρώνεται εξ ολοκλήρου στο ρεμπέτικο και την ιστορία του, με τραγούδια που όλοι αγαπάμε.
Η Θεοδοσία Στίγκα κατάγεται από τα Καλάβρυτα. Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι από το 1975.
Στην πολύχρονη πορεία της στο τραγούδι έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς σε ζωντανές εμφανίσεις, αλλά και στη δισκογραφία. Τη γνωρίζουμε όλοι από τη συνεργασία της με τον Κώστα Φέρρη στη σειρά «Ονείρου Ελλάς».
Είσοδος: τραπέζι: 5 ευρώ/άτομο, ελάχιστη κατανάλωση 15,00 ευρώ.
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.

|